پادکست – معرفی نرم‌افزار

خوشبختانه این روزا تب پادکست خیلی داغ شده، مخصوصا در بین فارسی زبان‌ها و خب امیدوارم یه روزی اینا رو هم نگیرن دست خودشون و سانسور نکنن آقایون و بذارن ما تو حال خودمون باشیم.

هدفم از این پست اینه که چند تا نرم‌افزار برای گوش دادن پادکست معرفی کنم و از دید خودم بشون امتیاز میدم و مقایسه کنمشون، در آینده هم پادکست‌های خوبی رو که گوش می‌کنم معرفی می‌کنم. معنی واژه پادکست رو هم می‌تونید از ویکی‌پدیای فارسی بخونید.

قبل از اینکه به معرفی نرم‌افزارها بپردازم، از این بگم که چرا اصلا با نرم‌افزار خاصی گوش بدیم پادکست رو، چند تا دلیل داره:

  • شما می‌تونید مشترک پادکست‌ها بشید و هر وقت شماره جدید دادن، متوجه بشید.
  • شما می‌تونید با استفاده از ویژگی‌های مختلف اون‌ها مثل جلو و عقب کردن ۱۰ تا ۳۰ ثانیه‌ای، بهتر یه پادکست که حدود ۱ ساعته رو گوش بدید، این کار در پخش‌کننده‌های دیگه تقریبا ممکن نیست.
  • منتشرکننده‌ی پادکست اطلاعات آماری بهتری از تعداد شنونده‌های پادکستش می‌گیره.
  • شما می‌تونید سرعت پخش پادکست رو تنظیم کنید.
  • شما می‌تونید مکث‌های بین حرف‌های گوینده رو حذف کنید.
  • شما می‌تونید صدای گوینده رو تقویت کنید.
  • شما می‌تونید با استفاده از Chapter Marker به بخش‌هایی از صحبت برید که دوست دارید بشنوید.
  • وقتی وسط گوش دادن به یه پادکست از برنامه خارج بشید، هر زمان دیگه‌ای که برگردید میتونید ادامه پادکست رو بشنوید، حتی اگه در این بین چند پادکست دیگه رو گوش کنید.
  • و خیلی ویژگی‌های دیگه که باید استفاده کنید و خودتون کشفشون کنید. 😬

اما بریم سراغ معرفی برنامه‌ها

AntennaPod

آنتناپاد یه نرم‌افزار متن‌باز گوش دادن به پادکسته که میتونید از PlayStore یا از F-Droid دانلودش کنید. از ویژگی‌های مهمش اینه که Chapter Marker داره و میتونید راحت قسمتایی که دوست ندارید رو رد کنید جلو و تقریبا همه ویژگی‌های معمول اپ‌های پادکست رو داره و تنها نقطه ضعفش به نظر من ظاهرشه که خب خیلی بد هم نیست ولی سلیقه‌ی من نیست.

CastBox

کست‌باکس یه نرم‌افزار دیگست که متن‌باز نیست ولی رایگانه و تبلیغات هم نداره و تقریبا هر ویژگی‌ای رو داره به جز Chapter Marker. از ویژگی‌های خوبش اما Lockscreen Player ش هست که اجازه میده بدون باز کردن قفل گوشی پادکست رو جلو عقب کنید. ظاهر و کیفیت نرم‌افزار بسیار خوبه از نظر من.

Podcast Addict

این نرم‌افزار هم رایگانه اما تبلیغات داره، و برای حذف تبلیغات باید ۳ دلار ناقابل پرداخت کنید، اما امکانات کامل پادکست گوش دادن رو در اختیارتون قرار میده، ظاهرش تقریبا در سطح AntennaPod هست، Chapter Marker داره ولی Lockscreen Player نداره.

Pocket Casts

این نرم‌افزار تبلیغات نداره و کیفیت مناسبی داره، تنها ایرادش از نظر من این بود که Lockscreen Player نداشت و بعد از مشترک شدن توضیحات پادکست رو نمی‌تونستی ببینی. اما از ویژگی‌های خوبش اینه که Chapter Marker داره و یه آمار هم میده بهت که چه مدت پادکست گوش کردی و… و اگر نسخه پرو بخرید، میتونید از نسخه وبش هم استفاده کنید و روی لپ‌تاپ هم اگر چیزی گوش دادید با موبایلتون سینک باشه!

OverCast

اورکست رو میشه گفت معادل پاکت‌کست برای iOS هست، ولی خب رایگانه و من چون iOS ندارم زیاد ایده‌ای هم راجع بهش ندارم، ولی میدونم به شدت پر طرفدار هست و Chapter Marker هم داره، اگه کسی ازش استفاده می‌کنه بگه که بیشتر راجع بهش بنویسم.

Google Podcasts

نرم‌افزاریه که گوگل به تازگی برای گوش دادن به پادکست معرفی کرده، در حال حاضر خیلی سادست و ویژگی خیلی تاپی نداره، یه اپ ساده برای گوش دادن پادکست هست، ظاهر مناسبی داره، ولی Lockscreen Player و Chapter Marker نداره، تبلیغات هم نداره.

Apple Podcasts

این هم اپلیکیشنیه که اپل برای پلتفرم خودش توسعه داده (نسخه اندروید نداره) و من بازم چون iOS ندارم نمیدونم چیز زیادی راجع بهش، ولی میدونم خیلیا ازش استفاده می‌کنن.

اگه بخوام همه چیزایی که گفتم رو توی یه جدول جمع کنم اینطوری میشه که:

نامقیمتتبلیغاتبخش‌بندیامتیاز من از ۵دریافت
AntennaPodرایگانندارددارد۴Google Play F-Droid
CastBoxرایگاننداردندارد۴.۵Google Play AppStore
Podcast Addictرایگان / ۳ دلاردارددارد۴Google Play
Pocket Castsرایگان / ۱۰ دلار در سالندارددارد۵Google Play AppStore
Google Podcastsرایگاننداردندارد۳Google Play
OverCastرایگان / ۱۰ دلار در سالدارددارد؟؟AppStore
Apple Podcastsرایگانندارد؟؟؟؟AppStore

البته نرم‌افزارهای دیگه‌ای هم هستن، مثل PodBean یا PlayerFM و… ولی خب به نظرم این‌ها نرم‌افزارهای تاپ هستن. کافیه یه جستجوی ساده بکنید تا هزاران نرم‌افزار برای پادکست گوش دادن پیدا کنید.

نرم‌افزارهایی هم هستن مثل Stitcher که به نظر من برای این کار خوب نیستن، چون انگار تافته جدا بافته هستن و همه‌ی پادکست‌ها رو توشون نمی‌تونید پیدا کنید و سیستم خودشون رو دارن (قبلا که اینطوری بود الان رو نمی‌دونم).

یا مثلا Spotify و SoundCloud هم میشه باهاشون پادکست گوش داد ولی این ویژگی‌هایی که گفتم رو ندارن و همه‌ی پادکست‌ها رو هم ندارن و تولید کننده‌ی پادکست باید جداگانه پادکست رو اونجاها قرار بده که بتونید ببینیدشون، که خب ممکنه این کار رو نکنه! به علاوه اینکه با Spotify و SoundCloud مشکلات تحریمی و فیلترینگ رو هم داریم متاسفانه.

من خودم الان دارم از PocketCasts استفاده می‌کنم و به شدت هم پیشنهادش می‌کنم.

در نهایت باید خودتون با چند تا از این نرم‌افزارها کار کنید و ببینید کدوم رو دوست دارید. چیزی که خوبه اینه که راحت می‌تونید از پادکستایی که مشترکشون هستید یه پشتیبان بگیرید با فرمت OPLM و به راحتی بین این نرم‌افزارها جا به جا بشید! 🙂

ایشالا به زودی پادکست‌هایی رو که گوش میدم رو معرفی می‌کنم (۵۶ تا هستن الان 😮🤒😶). تا اون موقع، خوش و خرم باشید 😊

5 دیدگاه در “پادکست – معرفی نرم‌افزار”

  1. قبلا راهکار گوگل برای اشتراک پادکست همون برنامه پخش موزیکش بود (google play music) که اگه اشتباه نکنم فقط هم برای آمریکا امکان پذیر بود و عملا برای پخش پادکست افتضاح بود.
    بعد از اون من به podcast addict سوئیچ کردم که اون رو هم سریعتر از play music گوگل به خاطر طراحی ضعیف کاربریش گذاشتم کنار.
    الآن حدود یه سالی هست از pocket cast استفاده میکنم، خیلی خوب و ساده است و این مشکلی که گفتی اپیزود ها با تاخیر میاد رو توش دیدم که معمولا در حد یه ساعته و من رو اذیت نمیکنه

    1. آره همینطوره که میگی، من اکثر پادکستا رو با تاخیر گوش میدم، ولی یه سری هستن تا اپیزودش میاد نمیتونم مقاومت کنم باید همون لحظه گوشش کنم، بعد مثلا میبینم توییت کردن اپیزود جدید رو ولی من هنوز اپیزود رو نگرفتم اذیتم می‌کنه :))

  2. من گوگل پادکست و پادکست addict رو امتحان کردم. مشکل این بود که امکان تنظیم پراکسی ندارند. توی بقیه نرم‌افزارها امکان تنظیم پراکسی دیدین؟ نام نرم‌افزار رو بگین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *